over ons

wie zijn De Dames Hond?

Wij zijn Madelon Stoffels en Judith Eberson, en samen hebben we een dijk aan ervaring als jeugdhulpverleners.

Onze hondse collega's zijn Juultje, Cash, Lotje en Fien.

 Niet alleen hebben wij een dijk aan ervaring als het gaat om jongeren, maar ook als het gaat om het inzetten van honden bij opvoedings- en ontwikkelingsvragen.


Beiden hebben we mogen ervaren hoe krachtig het kan zijn om een hond als interventiemiddel in te zetten.

Vanuit die ervaring is dan ook De Dames Hond ontstaan.

 

Judith Eberson

 Sinds 1993 ben ik werkzaam als hulpverlener. Zo ben ik werkzaam geweest binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking , jeugdzorg en GGZ. Ik heb er verschillende werkzaamheden en functies uitgevoerd, van (activiteiten) begeleidster tot speltherapeute en teamleidster. 

De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest als ambulante autisme expert, samen met mijn hondse collega's.

 

Ik bllijf me verdiepen in de laatste ontwikkelingen en ben nooit uitgeleerd. Zo heb ik heb een opleiding tot speltherapeute, maatschappelijk werkster, en jeugd&gezinsprofessional gevolgd, en ben ik momenteel bezig met een opleiding tot specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid. 

Tevens heb ik verdiepingstrainingen gedaan tot angstcoach en autisme expert.  Ik heb me o.a. geschoold in herkennen, begrijpen en ontrafelen van sensorische informatieverwerking.


Niet alleen het werken met kinderen en jongeren is een passie, ook honden hebben altijd mijn interesse gehad. Van 2010 tot en met 2020 heb ik een eigen hondenschool gehad waar ik werkzaam ben geweest als instructeur en hondengedragstherapeut.  Hier heb ik ook verschillende opleidingen en trainingen voor gevolgd.

 

Ik ben geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), onder nummer 140021984.

Dit is een beroepsregister voor jeugdprofessionals. Deze laat zien dat ik blijf investeren in mijn kwaliteiten als jeugdzorgprofessional. Ook ben ik als AAI-professional geregistreerd in het AKR-register, waarmee ik aantoon dat ik praktisch en deskundig ben in het werken met AAT-honden, en ben ik lid en regiocoördinator van beroepsorganisatie Adonia.

 

Al vele jaren worden mijn honden ingezet tijdens coachsessies en begeleidingen.

Mijn 1e dalmatiër ging in de jaren '90 al mee naar de psychiatrische instelling waar ik werkte. Dat is het moment waarop ook mijn interesse is gewekt m.b.t. het inzetten van honden. 


wil je met mij in contact komen?

Dat kan via judith@dedameshond.nl

Madelon Stoffels

Sinds 2018 ben ik werkzaam als jeugdhulpverlener. Ik ben werkzaam (geweest) als ambulant begeleidster en groepswerker, zowel in het voorliggende veld als aan de begeleidingskant.

In 2019 heb ik mijn opleiding HBO Pedagogiek afgerond en in de periode daarvoor heb ik de opleiding tot  Sociaal pedagogische medewerker gedaan. Tijdens de opleiding tot Sociaal Pedagogisch medewerker merkte ik al snel dat jeugdwerk mijn passie is.


Tijdens mijn stage heb ik kennis gemaakt met de inzet van Animal Assisted Coachingdogs tijdens jeugdhulpwerkzaamheden, en ben bevlogen geraakt door deze manier van werken.

Ze bereiken en bieden zoveel moois, die viervoeters!

Van deze stageplek heb ik een tijdje mijn werkplek kunnen maken. Hier heb ik veel ervaring mogen opdoen met het inzetten van honden tijdens begeleidingen.

Deze ervaring heeft er toe geleid dat ik dit zelf ook graag wil doen, maar dan met mijn eigen hond Lotje.


Buiten mijn bovengenoemde opleidingen heb ik ook de training Animal assistent coaching gevolgd.

Een training waarin de aandacht vooral uitging naar spiegelen met honden en spiegelen met paarden.  Ook was er veel aandacht voor het creatief en actief bezig zijn met kinderen.

De uitspraak  ‘in jezelf geloven’, is voor veel kinderen een belangrijke uitspraak en voor mij een van de redenen waarom ik voor dit mooie vak heb gekozen.

Ik wil kinderen helpen om (weer) in zichzelf te geloven.


Ik ben geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), onder nummer 120011625.

 Dit is een beroepsregister voor jeugdprofessionals. Deze registratie laat zien dat ik blijf investeren in mijn kwaliteiten als jeugdzorgprofessional.


Wil je me mij in contact komen?

Dat kan via madelon@dedameshond.nl