buddytraining

buddy-ondersteuning

Voor sommige jongeren is juist hun eigen hond het hulpmiddel om  te werken aan hun hulpvragen.

Het is eventueel mogelijk om bij De Dames Hond met je eigen hond te werken aan je hulpvragen.


We noemen deze vorm van individuele begeleiding Buddy-ondersteuning.

Buddy-ondersteuning valt onder individuele therapie omdat het accent op de jongere en zijn hulpvraag ligt, de hond is daarin 'enkel' een hulpmiddel.

Tijdens de Buddy-ondersteuningen is er veel aandacht voor jullie als team en voor het proces waar zowel de jongere als de hond doorheen gaan.

Wat heb jij van je hond nodig om verder te komen in je eigen proces, en op welke wijze kan je hond daarbij helpen?


Onze Buddy-ondersteuning is dus géén opleiding tot hulphond, daar zijn andere organisaties en professionals voor.


Wel kunnen we jou en je hond een aantal oefeningen leren die je kunnen helpen om - bijvoorbeeld - prikkels beter te reguleren, of je te helpen in andere lastige situaties.

Ook kan het werken met je eigen buddyhond je inzichten verschaffen en weer een stukje op weg helpen in je eigen ontwikkeling.


We stellen wel een aantal voorwaarden aan deze vorm van ondersteuning, en daarover gaan we graag eerst met je in gesprek. 

Daarbij is het belangrijk te melden dat er om organisatorische redenen maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn voor Buddy-ondersteuningen. Vol is dus vol....

Bij voorkeur werken we met onze eigen honden, maar we hebben een paar plekken beschikbaar gesteld voor jongeren die liever met hun eigen hond werken.


Onze Buddy-ondersteuningen zijn geen opleiding tot erkende hulphonden. Enkel honden die getraind worden door ADEu-erkende hondenscholen zijn erkend.

Ben je op zoek naar een organisatie die je kan helpen een erkende hulphond te trainen?

 

Dan verwijzen we je graag door naar Bultersmekke of Assistentiehondennederland.