wie zijn wij

De Dames Hond


De gezichten achter De Dames Hond zijn Madelon Stoffels en Judith Eberson. Samen hebben we een dijk aan ervaring als jeugdhulpverleners.


Onze hondse collega's zijn Juultje, Cash en Lotje.


Niet alleen hebben wij een dijk aan ervaring als het gaat om jongeren, maar ook als het gaat om het inzetten van honden bij opvoedings- en ontwikkelingsvragen.


Beiden hebben we mogen ervaren hoe krachtig het kan zijn om een hond als interventiemiddel in te zetten.

Vanuit die ervaring is dan ook De Dames Hond ontstaan.

specialismes


sova-trainingen voor zowel groepen als individueel, spiegelen met honden, ervaringsleer, procesbegeleiding, prikkelverwerking, POPtalk

Madelon Stoffels

Sinds 2018 ben ik werkzaam als jeugdhulpverlener. Ik ben werkzaam (geweest) als ambulant begeleidster en groepswerker, zowel in het voorliggende veld als aan de begeleidingskant.

In 2019 heb ik mijn opleiding HBO Pedagogiek afgerond en in de periode daarvoor heb ik de opleiding tot  Sociaal pedagogische medewerker gedaan. Tijdens de opleiding tot Sociaal Pedagogisch medewerker merkte ik al snel dat jeugdwerk mijn passie is.

Naast mijn werkzaamheden voor De Dames Hond ben ik dan ook als (ambulant)jeugdhulpverlener werkzaam voor Jens.


Tijdens mijn stage heb ik kennis gemaakt met de inzet van Animal Assisted Coachingdogs tijdens jeugdhulpwerkzaamheden, en ben bevlogen geraakt door deze manier van werken.

Ze bereiken en bieden zoveel moois, die viervoeters!

Van deze stageplek heb ik een tijdje mijn werkplek kunnen maken. Hier heb ik veel ervaring mogen opdoen met het inzetten van honden tijdens begeleidingen.

Deze ervaring heeft er toe geleid dat ik dit zelf ook graag wil doen, maar dan met mijn eigen hond Lotje.


Buiten mijn bovengenoemde opleidingen heb ik ook de training Animal assistent coaching gevolgd en ben ik een Animal Assisted Therapie-ondersteuner op Level 3 binnen de AKR-normering.

Tevens ben ik POP-talktrainer, een mooie methodiek om hulpvragen visueel inzichtelijk te krijgen en heb ik mij gespecialiseerd in hondenagst.

De uitspraak  ‘in jezelf geloven’, is voor veel kinderen een belangrijke uitspraak en voor mij een van de redenen waarom ik voor dit mooie vak heb gekozen.

Ik wil kinderen helpen om (weer) in zichzelf te geloven.


Ik ben geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), onder nummer 120011625.

Dit is een beroepsregister voor jeugdprofessionals. Deze registratie laat zien dat ik blijf investeren in mijn kwaliteiten als jeugdzorgprofessional.


Wil je me mij in contact komen?

Dat kan via madelon@dedameshond.nl

specialismes


prikkelverwerkingsstoornissen, systemisch werken, KOPP-kinderen, angst voor honden, specialist psychosociale weerbaarheid, POPtalk Rouw en Verlies, cognitieve gedragstherapie

Judith Eberson

Sinds 1993 ben ik werkzaam als hulpverlener. Zo ben ik werkzaam geweest binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ,jeugdzorg en GGZ. Ik heb er verschillende werkzaamheden en functies uitgevoerd, van (activiteiten) begeleidster tot speltherapeute en teamleidster. 

De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest als ambulante autisme expert, samen met mijn hondse collega's.

 

Ik bllijf me verdiepen in de laatste ontwikkelingen en ben nooit uitgeleerd. Zo heb ik heb een opleiding tot speltherapeute, maatschappelijk werkster, jeugd&gezinsprofessional en een opleiding tot specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid gevolgd. 

Tevens heb ik verdiepingstrainingen gedaan tot angstcoach en autisme expert.  Ik heb me o.a. geschoold in herkennen, begrijpen en ontrafelen van sensorische informatieverwerking.

Ook ben ik POPtalk-trainer, een mooie methodiek om hulpvragen visueel inzichtelijk te maken, Binnen PopTalk heb ik verdieping gedaan rondom het thema Rouw & Verlies.


Naast mijn werkzaamheden binnen mijn eigen praktijk, ben ik ook onder supervisie van een gedragswetenschapper, een aantal uren per week werkzaam als behandelaar binnen Therapoot.


Niet alleen het werken met kinderen en jongeren is een passie, ook honden hebben altijd mijn interesse gehad. Van 2010 tot en met 2020 heb ik een eigen hondenschool gehad waar ik werkzaam ben geweest als instructeur en hondengedragstherapeut.  Hier heb ik ook verschillende opleidingen en trainingen voor gevolgd.

 

Ik ben geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), onder nummer 140021984.

Dit is een beroepsregister voor jeugdprofessionals. Deze laat zien dat ik blijf investeren in mijn kwaliteiten als jeugdzorgprofessional. Ook ben ik als AAI-professional geregistreerd in het AKR-register, waarmee ik aantoon dat ik praktisch en deskundig ben in het werken met AAT-honden, en ben ik lid van beroepsorganisatie Adonia.

Ook ben ik als docent betrokken bij Stichting Animal Assisted Therapy Limburg, een stichting die zich inzet voor professionalisering van het werkveld en ben ik intervisieleider voor de Limburgse intervisiegroep van Zaak op Poten.


Al vele jaren worden mijn honden ingezet tijdens therapieën en ondersteuningen.

Mijn 1e dalmatiër ging in de jaren '90 al mee naar de psychiatrische instelling waar ik werkte.

Dat is het moment waarop ook mijn interesse is gewekt m.b.t. het inzetten van honden.


wil je met mij in contact komen?

Dat kan via judith@dedameshond.nl