onze honden

Onze honden


We werken met onze honden Juul ,Lotje, Mylo, Lío en Aiko.

Juul en Lotje zijn beiden dalmatiërs, Aiko een Bordercollie en Lío en Mylo zijn Golden Retrievers.


Onze honden zijn niet alleen onze vierpotige collega's maar liggen ook gezellig s'avonds bij ons op de bank en maken deel uit van onze gezinnen.


Al onze honden ondergaan tweejaarlijks een gedragstest om zo te garanderen dat zij niet alleen in staat zijn hun werkzaamheden uit te voeren maar het ook nog eens gewoon enorm leuk vinden om te doen.


Tijdens onze sessies werken we met het natuurlijke gedrag van onze honden.

Hoewel onze honden een gedragstest hebben ondergaan, zijn het geen getrainde honden die precies doen wat we van ze vragen.

We zijn namelijk van mening dat we daarmee aan de essentie van onze ondersteuningen voorbijgaan.

Onze honden mogen dan ook tijdens sessies weglopen, grenzen stellen of andere vormen van communicatie laten zien.


Binnen animal assisted therapy zijn er stromingen die ervan uitgaan dat een jongere altijd succeservaringen moet hebben tijdens het werken met een hond. Dat is dan ook de reden waarom die honden goed getraind zijn en altijd doen wat van ze gevraagd wordt.

Wij zijn die mening niet toegedaan en zijn ervan overtuigd dat een jongere juist ook kan leren van de “fouten” die hij (of de hond) maakt.

Fouten zijn immers een feedbackmechanisme dat nodig is voor persoonlijke ontwikkeling.

Door het maken van “fouten” leer je sneller en kun je verder groeien.

specialismes


speels, vriendelijk, vrolijk, knuffelkont, leert jongeren grenzen te stellen, duidelijk zijn en leiderschap op zich te nemen.

Juultje

Juultje is een pretletter van nature!

Juultje is geboren in 2019 en een Dalmatiërteefje.

Hoewel ze soms een beetje onstuimig kan zijn is ze vooral heel erg lief en enorm op mensen gericht. Al de mensen die langs onze praktijkruimte lopen worden begroet met een driftig kwispelend staartje en soms babbelt ze er ook nog bij.

In de loop der jaren heeft ze bewezen dat ze enorm veel kwaliteiten heeft. Ze assisteerd niet alleen tijdens individuele sessies maar gaat ook mee naar scholen en helpt tijdens de opleidingsdagen van Stichting AAT.

 

Juultje vindt iedereen leuk en heeft een basishouding die vertrouwen in de ander uitstraalt.

Ze heeft dan ook de lachers op haar hand met haar clowneske gedrag.

 

Juultje is bewust uitgekozen om als hondse collega te werken bij De Dames Hond en heeft een geslaagde gedragstest doorlopen.

In het dagelijks leven is ze de hond van Judith. Juultje vindt het heerlijk om te wandelen, met Judith te hardlopen en spelen met andere honden.

specialismes


relaxed, rustig, meer een denker dan een doener, vrolijk.  Lotje leert jongeren zelf initiatieven te ontplooien, plan van aanpak te maken en motivatieskills.

Lotje

Lotje is geboren in 2020 en een Dalmatiërteefje.

 

Al in haar nest is gekeken naar haar karakterkenmerken en de keuze is op deze vrolijkerd gevallen.

 

Lotje straalt heel veel rust uit en zal zichzelf tijdens begeleidingen niet snel op de voorgrond plaatsen. Je moet een beetje je best voor haar doen, maar eenmaal haar hart gestolen, gaat ze ook helemaal voor je.

 

Lotje heeft al ruime ervaring in het werken met jongeren.

 

In het dagelijks leven is Lotje de hond van Madelon. Samen wandelen en spelen met andere honden, is haar grootste liefhebberij.

specialismes


Vrolijk, betrouwbaar, vriendelijk, doener, minder knuffelen meer spelen en verslaafd aan (tennis)ballen


Aiko

Aiko is vriendelijk doch duidelijk.

 

Aiko is geboren in 2015 en daarmee een van de oudere honden binnen ons team. Maar zeg dat maar niet tegen Aiko, want ze voelt zich nog vol energie en is altijd klaar om iets met je te doen!


Aiko is een border collie en al die energie is ook echt passend bij het ras. Aiko werkt dan ook het liefst buiten. Samen rennen door het bos, klauteren over boomstammen of springen over plassen, Aiko doet graag met je mee!

Hoewel klein van stuk staat zij haar mannetje.

Als de rugzak gepakt wordt om aan de slag te gaan weet Aiko genoeg en is ze klaar om te werken.

Door middel van spel kan Aiko jongeren helpen met grenzen stellen, duidelijk zijn of simpelweg iets leren negeren.

Aiko is een makkelijk te benaderen hond, die snel bereid is om in contact te staan met de jongere die ze voor zich heeft,


Ze is op iets latere leeftijd haar werkzaamheden als animal assisted therapydog gestart maar voert haar werkzaamheden uit alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.

Aiko is de hond van Theo en in het dagelijks leven is zij de grote zus van Jim en Moos, die (nog) niet werken als therapiehond

specialismes


Vrolijk, betrouwbaar, vriendelijk, een beetje koppig en eigenwijs, maar ook een échte knuffelkont!


Mylo

Mylo is geboren in 2020.

Hij is een échte Golden Retriever; een vriendelijke goedzak die graag met je samenwerkt.

Mylo kan ook wel eens wat ongeduldig zijn, het kan hem soms niet snel genoeg gaan. Daar ligt een mooie uitdaging voor jongeren die zelf ook soms wat ongeduldig zijn!


Mylo is rustig van aard en vind het lekker om gekriebeld te worden, hij gaat dan languit liggen zodat je hem op al zijn favoriete plekjes kunt kriebelen.

Maar...heeft hij ergens geen zin in, dat zul je dat ook heel goed merken, dan trekt hij zijn eigen plan.


Leuk feitje over Mylo, Mylo houdt van in het water zijn, maar durft niet te zwemmen...en dát voor een Golden Retriever die normaal gesproken toch échte waterratten zijn!

specialismes


Vriendelijk en betrouwbaar, grote hond met een klein hartje, een heuse knuffelkont.


Lío

Lío is een reu uit 2023 en daarmee de jongste van onze hondse collega's.


Lío kan omschreven worden als de grote vriendelijke reus, maar ook als een clown. Hij kan soms gekke dingen doen en de heeft daarmee de lachers op zijn hand.

Lío is, zelfs voor een Golden Retriever, een behoorlijk grote hond maar dat vergeet je al snel als je hem ontmoet.

Het liefst wil Lío de hele dag gekriebeld worden, maar Lío vind het ook heel leuk om samen te werken en heeft een hele mooie focus.


Leuk feitje over Lío, Lío zit thuis de hele dag voor het raam naar buiten te kijken, met zijn kin op de vensterbank....