onze honden

Onze honden


We werken met onze honden Cash, Juul en Lotje.

Juul en Lotje zijn beiden dalmatiërs en Cash is een Texas Heeler.


Onze honden zijn niet alleen onze vierpotige collega's maar liggen ook gezellig s'avonds bij ons op de bank en maken deel uit van onze gezinnen.


Al onze honden ondergaan tweejaarlijks een gedragstest om zo te garanderen dat zij niet alleen in staat zijn hun werkzaamheden uit te voeren maar het ook nog eens gewoon enorm leuk vinden om te doen.

specialismes


speels, vriendelijk, vrolijk, knuffelkont, leert jongeren grenzen te stellen, duidelijk zijn en leiderschap op zich te nemen.

Juultje

Juultje is een pretletter van nature!

Juultje is geboren in 2019 en een Dalmatiërteefje.

Hoewel ze soms een beetje onstuimig kan zijn is ze vooral heel erg lief en enorm op mensen gericht. Al de mensen die langs onze praktijkruimte lopen worden begroet met een driftig kwispelend staartje en soms babbelt ze er ook nog bij.

 

Juultje vindt iedereen leuk en heeft een basishouding die vertrouwen in de ander uitstraalt.

Ze heeft dan ook de lachers op haar hand met haar clowneske gedrag.

 

Juultje is bewust uitgekozen om als hondse collega te werken bij De Dames Hond en heeft een geslaagde gedragstest doorlopen.

In het dagelijks leven is ze de hond van Judith. Juultje vindt het heerlijk om te wandelen en spelen met andere honden.

specialismes


relaxed, rustig, meer een denker dan een doener, vrolijk.  Lotje leert jongeren zelf initiatieven te ontplooien, plan van aanpak te maken en motivatieskills.

Lotje

Lotje is onze vrolijke jongeling

Lotje is geboren in 2020 en een Dalmatiërteefje.

 

Ze is daarmee de jongste van het stel, maar wel een hele bewuste keuze. Al in haar nest is gekeken naar haar karakterkenmerken en de keuze is op deze vrolijkerd gevallen.

 

Lotje straalt heel veel rust uit en zal zichzelf tijdens begeleidingen niet snel op de voorgrond plaatsen. Je moet een beetje je best voor haar doen, maar eenmaal haar hart gestolen, gaat ze ook helemaal voor je.

 

Hoewel Lotje onze jongste collega is, heeft zij wel al ruime ervaring in het werken met jongeren.

 

In het dagelijks leven is Lotje de hond van Madelon. Samen wandelen, spelen met andere honden, is haar grootste liefhebberij.

specialismes


rustig, een eigen mening, betrouwbaar, kalmerend. Cash leert jongeren goede motivatieskills te ontwikkelen, een plan te maken, leidersschapsrol op zich te nemen en te samenwerken.

Cash

Cash is een vriend door dik en dun.

 

Cash is geboren in 2016 en een Texas Heeler reu. Dit is in Amerika een hele gangbare kruising maar in Nederland zie je de kruising niet zo vaak ( Australian Shepherd x Cattledog)


Cash werkt inmiddels al een aantal jaren als animal assisted therapie-hond en kan spiegelen als de beste.

Hij is een stille kracht en heeft met zijn rustige uitstraling al heel wat jongeren getroost of inzichten gegeven. Hij ís er wanneer je hem nodig hebt, en dat maakt dat hij bij veel jongeren erg geliefd is.

 

Cash is in het dagelijks leven een hond van Judith.

Werken is zijn passie, of het nu werken met kinderen is of het speuren naar mensen, hij doet alles met evenveel enthousiasme en hij heeft inmiddels op beide fronten zijn sporen verdient.